Counseling

Veel jongeren kampen met gevoelens van onzekerheid. Het kan gaan om twijfels over het uiterlijk maar veel vaker voelen ze zich diep van binnen niet goed genoeg, weten ze niet hoe ze levensvragen moeten oppakken of zijn ze niet in staat met ouders of vrienden te praten over wat er in hun leeft. Ook kunnen de gevolgen van een scheiding, ziekte of overlijden dagelijks tot piekeren leiden.

Ik bied een aanpak die zich richt op het mentale aspect (hoe je denkt over jezelf en je omgeving en wat je denkt) maar ook op de gevoelens en het lichaamsbewustzijn. Onze aanpak is deels onorthodox omdat ze uitgaat van de visies uit de healing tao. In die visie zijn lichaam, geest en zingeving vragen die als 1 geheel benaderd worden. Een mentaal probleem wordt vanuit deze visie dan ook niet per se aangepakt door te praten maar door lichaamsgerichte oefeningen te gaan doen om de emoties in het lichaam te leren voelen.

Ook werk ik vaak met jongeren die hooggevoelig zijn en moeite hebben met alle prikkels om zich heen. In die gevallen leer ik ze door ervaren wat het betekent om hooggevoelig te zijn, hoe je onbewust signalen van anderen oppikt en ze toelaat, en op welke manier je jezelf kunt afsluiten van die prikkels.

Heeft uw kind last van ongezonde stress dan is mijn aanpak effectief.

 

Graag praat ik met u over de mogelijkheden!